KNGF Geleidehonden

Goede Doelen Cadeaukaart KNGF Geleidehonden

Geen ander mobiliteitsmiddel biedt mensen met een beperking zoveel onafhankelijkheid als een geleidehond. Dankzij deze bijzondere honden kunnen ook zij deelnemen aan het sociale en maatschappelijke leven.

Ons opleidingsinstituut stoomt meerdere typen zorghonden klaar voor hun onmisbare taak en elke KNGF-hond heeft zijn eigen specialiteit. Een blindengeleidehond is opgeleid om zijn baas vlot door het verkeer en over straat te leiden, zonder ergens tegenop te botsen. De assistentiehond helpt zijn baas met veel dagelijkse handelingen, zoals het openen van laden en deuren. De autismegeleidehond geeft een kind vertrouwen en veiligheid, waardoor het hele gezin bewegingsvrijheid krijgt. Een buddyhond schenkt zijn baas onvoorwaardelijke steun, waardoor bijvoorbeeld oud-militairen uit hun isolement komen

Voor al deze baasjes geldt dat hun KNGF-hond voor hen een geweldig mobiliteitsmiddel is, maar ook een trouwe kameraad en een echte contactmaker. Veel van onze cliënten hebben het gevoel dat ze er sinds de komst van de hond weer helemaal bijhoren en volledig meedoen in de maatschappij.

Maar de opleiding tot geleidehond is een flinke investering: twee jaar van intensieve verzorging door onze pleegezinnen, verzorgers en trainers. Daar is veel geld mee gemoeid en grotendeels zijn wij dan ook afhankelijk van geld van donateurs. Doneer daarom je goede doelen cadeaukaart aan KNGF Geleidehonden en draag bij aan een vrij, zelfstandig en mobiel leven voor mensen met een beperking. 

Adres

KNGF Geleidehonden
Amsteldijk Noord 42
1184 TD Amstelveen
020 496 93 33
Goede Doelen Cadeaukaart KNGF Geleidehonden
Goede Doelen Cadeaukaart KNGF Geleidehonden
Goede Doelen Cadeaukaart KNGF Geleidehonden